EF VS STS

Hei! Dette er et veldig etterspurt innlegg om språkreise. Som noen av dere muligens vet så har jeg vært på språkreise ikke bare en gang, men to ganger. Det var hovedsakelig derfor denne bloggen ble lagd, da jeg skulle på språkreise for første gang i 2014. 

På begge språkreisene så var jeg i California. Min første språkreise var i 2014 sammen med språkreisebyrået STS, da bodde jeg fire uker hos en vertsfamilie i San Diego i California. I 2015 dro jeg sammen med EF og bodde da fire uker hos vertsfamilie i Calabasas(Malibu-området), California. Begge turene var utrolig morsomme og jeg storkoste meg. Det var jo en grunn til at jeg dro enda en gang på språkreise, da det var så vanvittig morsomt! 

Jeg merket en forskjell fra EF og STS, og tenkte da jeg kan sammenligne de litt og si hvordan jeg har opplevd de to forskjellige språkreisebyråene. Husk at dette er hva jeg mener, og det kommer helt ann på hver og en person og deres opplevelse av hvordan de forskjellige oppfatter språkreisebyråene. Jeg har flere ganger sagt det at språkreisen min i 2015 var mye bedre enn 2014, men dette er kun av min egen opplevelse da jeg var svært uheldig i 2014 og havnet på sykehuset.

Før avreise

STS: Her fikk jeg en helt grei informasjon før jeg dro. Fikk den informasjonen jeg trengte, men ikke noe mer enn det. Personlig synes jeg at det tok litt for lang tid før jeg fikk vite vertsfamilien, men det er ikke noe de kan gjøre noe med da det er vanskelig å finne vertsfamilier. 

EF: Her fikk jeg utrolig bra informasjon på forhånd, og jeg merket allerede der en stor forskjell fra hvordan STS hadde vært. Jeg fikk også en egen EF - my page. På denne siden kunne jeg skaffe meg venner som skulle på samme reise som meg, samle inn ambassadør-poeng, få informasjon om vertsfamilien min, og her kunne jeg også laste opp alt av dokumenter som må bli sendt inn før avreise. 


Trykk på bildet.

Skole

STS: Jeg gikk på en skole som het Francis Parker High School. Dette var en utrolig fin skole og området skolen lå på var skikkelig fint. Vi hadde flinke lærere og ble delt opp etter nivået på engelsken vår. Læreren og lederene brydde seg veldig om hver og en av oss. Det ble litt kjedelig i lengden da vi gjorde mye av det samme om og om igjen, men ellers var det veldig bra. Veldig fornøyd med skolen! 

EF: Skolen vi gikk på het Malibu United Methodist Church, og jeg må ærlig innrømme det at denne skolen ikke var noe fin. Det var ikke ordentlige klasserom, og det var et veldig "skittent" område.EF bruker ikke denne skolen igjen, så ikke bekymre deg over at du eventuelt skulle havnet her om du skal på språkreise.  Lærerene derimot var kjempekule og flinke. Skoledagene her var mye kortere enn med STS. Følte det var litt mer varierende timer her. Vi var mange færre i klassene/gruppene her enn med STS, det gjorde det mye enklere og bedre, - mener jeg. 

Selve språkreisen; utflukter, fritid, osv.
STS: STS var svært organiserte og hadde alltid alt under kontroll. Alle turer og utflukter var veldig bra planlagt. STS hadde et veldig bra program og vi hadde morsomme aktiviteter nesten hver dag. Enten var vi på stranden, shopping, fornøyelsespark eller et eller annet gøy. Det var aldri kjedelig når vi var ute på aktiviteter. Og utfluktene til blant annet LA, San Diego Zoo og Sea World var veldig bra organisert og det var veldig morsomt. Noe som var litt dårlig med STS var at det ble en god del norsk snakking, og lite engelsk utenom i timene på skolen. Vi norske holdt oss kun med de norske omtrent. Dette var ganske kjipt. 
Hva som skjer på fritiden etter STS sine dagsplaner kommer helt ann på vertsfamilien. Jeg var veldig heldig og bodde hos en kjempe koselig familie sammen med to andre norske jenter. Vi fikk lov til å gå rundt i nabolaget, gå på shopping, på kino, stranda og alt vi hadde lyst til. Alt i alt var STS kjempeflinke og jeg hadde en veldig bra sommer. Dessverre havnet jeg på sykehus etter to uker, så mine to siste uker ble ganske så ødelagte, men ser du bort ifra det så var det utrolig minnrerikt og morsomt!

EF: EF var nok litt mindre organiserte enn det STS var. Det kunne veldig fort bli litt surr i planene. Men ellers var de ganske like STS. En stor forskjell på STS og EF er vell at vi var mye mer blandet. Med STS var det veldig splittet grupper, og folk holdt seg som regel bare med de fra sitt eget land. Før språkreisen med EF var vi rundt 20 personer fra Norge, Spania, Sverige, Italia og Spania som hadde en stor gruppechat så vi ble litt kjent før språkreisen. I tillegg gjorde EF en god jobb med å sørge for at vi ble litt mer blandet. De passet på at folk ble kjent med noen fra hvert land og at vi ikke bare skule henge med de fra hjemlandet vårt. Da vi var ute på aktiviteter var vertfall jeg som regel med både svensker, nordmenn, italienere og spanjoler, - så da fikk jeg brukt mye engelsk og forbedret språket mitt. Vertsfamilien jeg fikk her også var veldig bra, og jeg fikk lov til så og si alt jeg ville. Alt i alt var EF utrolig bra hvis du ser bort i fra at det noen ganger kunne bli litt dårlig planlagt. 

Svar på spørsmål

Hva gjorde EF reisen bedre enn STS reisen?
Jeg fikk mange flere venner da jeg dro med EF. Fikk også et mye bedre forhold til vertsfamilien enn hva jeg gjorde med STS. Synes også jeg hadde det en del morsommere da jeg dro med EF, men det er som nevnt tidligere kun etter min egen opplevelse. 

Hvor mye betalte du for språkreisene? Hva var billigest?
Jeg fikk språkreisen med EF gratis siden jeg er EF-ambassadør, så der betalte jeg ingenting. Husker ikke helt prisen for språkreisen med STS, men var vell rundt 35 000kr. Er veldig usikker på hva som er billigest, men om jeg ikke tar helt feil så tror jeg STS er litt billigere. 

Går du rundt alene, eller er noen fra vertsfamilien eller lærere fra skolen som går med deg? (Shopping osv.)
Det kommer ann på hvordan vertsfamilien din er. Noen vertsfamilier kan være veldig strenge, og andre ikke. Jeg var veldig heldig og fikk en utrolig bra vertsfamilie, fikk lov til det meste jeg ville.  Var alltid med en eller flerre venner og/eller vertssøstra mi. Var også noen ganger med vertsmor på shopping.

Er det ledere med dere hele tiden eller går dere mye alene?
Vi går som regel alene når vi er ute i byen eller shopping og sånt. Lederene gir oss et sted og tidspunkt vi skal møtes på også går vi rundt alene frem til det.

Hvor mange norske er dere?
Dette varierer veldig. Tror faktisk vi var 15 norske både med STS og EF, om jeg ikke husker feil.

Hvordan velger de vertsfamilie til deg? 
Med STS får du en helt tilfeldig familie. Med EF så må du skrive et brev om deg selv. Vertsfamiliene går gjennom brev til de fleste studentene. Ut i fra disse brevene så velger de ut den studenten de tror vil passe best inn i deres familie. Jeg passet veldig godt i familien som valgte meg da jeg og vertssøster hadde masse til felles og jeg fikk som sagt et veldig bra forhold til familien. 

Har du fremdeles kontakt med noen fra språkreisene?
Tror ikke jeg har kontakt med noen fra språkreisen med STS, dessverre. Har veldig god kontakt med flere fra språkreisen med EF. Snakker utrolig mye med familien og skal møte de igjen til sommeren. Snakker også mye med flere av studentene. Fikk mye bedre kontakt med både familien og studentene i forhold til hva jeg gjorde med STS. 


Hvis det er noe mer dere lurer på da så er det bare å spørre!


  4 kommentarer på "EF VS STS"

Postet av: Elena
Jeg var språkreiseleder for STS en sommer! Så gøy da! Mange snille ungdommer :)
Postet av: Anonym
Hvor lenge var du i utlandet med EF og hvor lenge var du med STS?
12.03.2016, 10:51
Postet av:
Hva skjedde da du var på sykehuset i USA?
12.03.2016, 12:02
Postet av: Kristine
Betalte du 35k for språkreise i 4 uker? Har utrolig lyst på språkreise, men tviler jeg får lov ettersom at det koster så mye.. :/ Og om vi er noen venner som vil på språkreise ilag, tror du vi kan komme feks. to og to i samme vertfamilie da, og på samme plass? :)
20.06.2016, 13:55

Legg igjen en kommentar:

Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:

Follow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on Bloglovin


Hei! Jeg heter Anne Vadder og er en 16 år gammel jente fra Kviteseid. Kontakt: Annevadder@hotmail.com

+ Legg meg til som venn
Design laget av Julie Viktoria

hits